תפילה וברכות

יהודי שרוצה להניח תפילין אך לא יודע עברית

  • י"ב תמוז התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה דודי נפטר והוא יהודי וילדיו יהודים אך לא למדו עברית... בנו רוצה לקרוא עליו קדיש מדי יום ולהניח תפילין מדי יום אך לא יודע איך
יש במקרה מקום בו אפשר לקרוא את מה שקוראים בהנחת תפילין רק באותיות של אנגלית? וקדיש באנגלית והכל?

תשובה

שלום ובררכה

הנה נוסח הקדיש באנגלית

 (Mourner) Yitgadal v'yitkadash sh'mei raba. B'alma di v'ra chirutei, v'yamlich malchutei,
b'chayeichon uv'yomeichon uv'chayei d'chol beit Yisrael, baagala uviz'man kariv. V'im'ru: (Congregation) Amen. (Mourner and Congregation) Y'hei sh'mei raba m'varach l'alam ul'almei almaya. (Mourner) Yitbarach v'yishtabach v'yitpaar v'yitromam v'yitnasei, v'yit'hadar v'yitaleh v'yit'halal sh'mei d'kud'sha b'rich hu, l'eila min kol birchata v'shirata, tushb'chata v'nechemata,
daamiran b'alma. V'imru: (Congregation) Amen. Y'hei sh'lama raba min sh'maya, v'chayim aleinu v'al kol Yisrael. V'imru: (Congregation) Amen. Oseh shalom bimromav, Hu yaaseh shalom aleinu, v'al kol Yisrael. V'imru: (Congregation) Amen.

לגבי הנחת התפילין הרי שאפשר לברך בכל שפה אמליץ לקנות לו סידור אנגלי והוא יכול להתפלל את כל התפילה בשפה האנגלית ואת הקדיש יקרא מדף שידפיס לעצמו כנוסח ששלחתי.

הנה לינק לסדר הנחת תפילין באנגלית https://www.myjewishlearning.com/article/how-to-put-on-tefillin/

עלה והצלח,