עבודה

  • י"ג תמוז התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב עוד שאלה אחת ותודה על ההקדשה מזמנך.. היה את הסבב לחימה עם הגויים.
יום לפני הסבב לחימה לא הגעתי כי לא הרגשתי טוב אבל לא הוצאתי להם אישור מחלה מהרופא, יום אחרי זה אני ממש רציתי ללכת לעבודה אבל היה את כל הבלאגן עם הלחימה אז סגרו את העבודה ואמרו לנו לא להגיע.. במשכורת שהיית החודש לא שילמו לי את המשכורת בטענה שאם לא באתי יום לפני אז גם ככה בלחימה לא הייתי באה.. שזה ממש לא נכון.. אז לא שילמו לי על הימי לחימה.
ובנוסף.. עשו לי פעמיים בעיות במשכורת .. אחת שהביאו למישהי משכורת גם שלי וגם שלה.. ועוד אחת שלאותה אחת הביאו את המשכורת שלי ולי הביאו את המשכורת שלה.
ובנוסף.. היום היית לי בדיקה רפואית חשובה מאוד.
והמנהלת לא אישרה לי להגיע בגלל שאני כביכול אאחר בכמה דקות.. היא גרמה לי לא להגיע ולפספס כסף לכיס אישי שלי שהולך למטרת חתונה!
שאלתי האם מבחינה הלכתית יש בעיה להגיש תביעה? אם גזלו ממני ימי לחימה על פי דעתם בלבד! לא מבחינה חוקית.
וגם לפספס יום עבודה בגלל בדיקה רפואית חשובה באותו יום.
תודה רבה לרב וסליחה

תשובה

שלום וברכה

יש לתבוע אותם בבית דין רבני.