חברה והשקפה

קו תוכן - הרצאות

  • י"ד תמוז התשפ"א

שאלה

שלום וברכה,
יש ברשותי קו תוכן גדול מאוד שפעיל מעל שנתיים,
עד עכשיו הייתי מעלה הרצאות לקו של רבנים שונים,
לתומי רציתי לבדוק האם זה בסדר שאני מעלה הרצאות של רבנים והופתעתי לשמוע שיש מהרבנים שלא מאשרים זאת (הרצאות מיוטיוב או מאתר הידברות או מהוואצפ).
רצית לשאול מבחינה הלכתית אסור לי לעולת את ההרצאות הללו, הרי זה לרשות הרבים וגם לא ראיתי "אין להעלות להעתיק או לשכפל בכל מדיה שהיא"?!
גם הקרובים אלי אמרו לי יש מקור בגמרא שאומר שאם זה בגדר "בזוטו של ים" הרבנים מבחירה מעלים את זה למקומות שיש אפשרות להוריד.
אשמח לתשובה מפורטת בהקדם האפשרי (:

תשובה

שלום וברכה

כל ההרצאות שלנו אפשר לעלות חופשי אם מציינים את המקור.

על שאר הרצאות לא ידוע לי. יש רבנים שהפרנסה שלהם היא מהרצאות ולכן הם לא מוכנים שיורידו את ההרצאות.