חברה והשקפה

ילדות, למה קיימת?

  • י"ז תמוז התשפ"א

שאלה

שלום רב, מדוע השם יצר את הילדות ולא ברא אותנו כבר מבוגרים? אני לא מתלונן- רק שואל.

מעריך שאתם עונים על השאלות שלי,

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הנשמה יורדת לעולם הזה כדי לעבור מסלול של למידה והתגברות על נסיונות, שיהפכו אותה לחזקה וגיבורה - הראויה לשכר הנצחי הגדול של העולם הבא.

תהליך ההתבגרות חייב להעשות בשלבים, ובכל שלב של למידה יש נסיונות אחרים. כך נסיונותיו של המתגבר אינם נסיונות של הבחור, ונסיונות של הבחור אינם נסיונותיו של הגבר, והגבר אינם של המבוגר.

בכל שלב ושלב בחיים יש חוכמה ללמוד ממנה, התגברות שצריך להתגבר עליה, והישגים רוחניים שצריך להשיג.

אמר רבי יהודה בן תימא:

"בן חמש שנים למקרא, בן עשר למשנה, בן שלש עשרה למצות, בן חמש עשרה לתלמוד, בן שמונה עשרה לחופה, בן עשרים לרדוף, בן שלשים לכח, בן ארבעים לבינה, בן חמשים לעצה, בן ששים לזקנה, בן שבעים לשיבה, בן שמונים לגבורה, בן תשעים לשוח, בן מאה כאילו מת ועבר ובטל מן העולם (אבות ה, כא).

גם הגילוי בתורה ובלימודה נעשה בשלבים, וכך גם המעשים, לכן חז"ל חילקו את עיקר עיסוקו של האדם בכל גיל.

בנוסף, זוכים ההורים לעשות חסד עם ילדיהם כאשר מחנכים אותם בדרך התורה, מה שלא היה אפשרי אילו הילדים היו נולדים בוגרים ועצמאיים בדעתם.

בברכה,
דניאל בלס