שאלות של עקרת בית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב- 1)ילדי בן השנה וחצי צועק די הרבה , האם יש דרך להרגיע אותו או את עצמי כי זה ממש מחליש אותי 2)בתי בת הארבע ,גילתה בפני שהיא לא מפסיקה להתבייש מאנשים- איך אוכל לחזק אותה ולהעלות לה את הביטחון 3)איך אוכל לחזק את האהבה שלי כלפי בעלי, אני מרגישה שהאהבה נחלשת וזה מפחיד אותי מאוד ואיך אוכל לגרום לו לתת יותר מעצמו למעני , למען הילדים ובכלל למען כולם תודה רבה ,

תשובה

שלום לך

1. מענה רך ישיב חימה, הכוונה גם אל ילד קטן, אם את עונה בשקט הוא יהיה חייב להנמיך את קולו.

2. ככל שתרבי לתת לה הערכה עצמית ותחושת חשיבות בביתך כך תתחזק בה ההערכה העצמית ותחושת הביישנות תיעלם. ועוד יש לבקש מהמגננת שתתן לה לדבר בפני הבנות וכך תקנה לעצמ התחושת ביטחון והביישנות המופרזת תרד.

3. יש להקדיש מחשבה בכל יום לראות את מעלת הבעל ולעשות עבורו דברים מיוחדים, ואחר הפעולות נמשכות הלבבות, ונתינה שלך, תגרום לך לתחושת אהבה איליו. וברור ששמירת הטהרה על על דיניה, היא מועילה מאוד להגברת האהבה אבל משום מה חושבני שהינך שומרת על כך, ולכן אין זה נוגע לך.

בברכה - בנימין שמואלי