חברה והשקפה

האם השם כתב את התורה?

  • כ' תמוז התשפ"א

שאלה

שלום רב, מה יותר גרוע : יהודי שאומר בצורה טבעית ולא שחצנית או מזלזלת " אני לא מאמין שהשם כתב את התורה. ככה אומרים. אומרים.." או יהודי שמאמין בכל מאודו ומרגיש את האמת הזו בראש ובלב ולא מצליח ללכת בדרך השם על אף הפחד.. תודה

תשובה

שלום וברכה

מי שלא מאמין גרוע בהרבה מהמאמין שאינו מקיים מצוות ה' עקב אונס היצר הרע.

מי שלא מאמין בתורה הוא בגדר אפיקורוס שעליו אמרו חכמים דברים רבים שאינם פשוטים כלל ועיקר לעומת זה מי משמאמין ורק לא מקיים את המצוות כראוי הינו במצב טוב בהרבה.ואף שייענש על הכשלונות אם לא יחזור בתשובה הרי שהעונש על הכישלון של חטא פה ושם הוא קטן מאוד לעומת העונש הגדול והנורא על אפיקורוס.