חברה והשקפה

כפירה בתורה

  • כ"א תמוז התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב. בבושה וכלימה אני רושם לך שמתוך סערת רגשות קראתי לתורה (יותר נכון להלכה שאומרת שברגע שאדם עוצם את העיניים מדברים רעים הוא יכול לבקש מה הוא רוצה וזה יתקבל) שקר. צעקתי את זה מתוך פגיעה ואני מבין שעשיתי דבר רע ואני מתחרט על זה. עשיתי וידוי מלא פעמים עד כי יש לי סימן אדום בחזה מכך. השאלה שלי היא האם יש לי דרך לכפר על החטא הזה ולגרום לה' לאהוב אותי עוד פעם ? אני מפחד על העולם הבא שלי. אני רוצה עולם הבא ואני רוצה שה' יאוהב אותי. אני בבני עקיבא והודיעו לנו את ההדרכות וביקשתי מה' (על ידי עצימת עיניים ממראות רעים) שאהיה מדריך של שבט ספציפי ולא התקבלתי להדרכה. לכן קראתי לזה שקר ואני מבין שאוליי ה' היה רוצה שאגיש ערעור על כך ואז זה יתקבל. מיהרתי להסיק מסקנות וקראתי לזה שקר. יש איזושהי דרך שבה אני יכול לכפר על החטא הזה ולגרום לה' לקבל אותי עוד פעם ולאהוב אותי מחדש ושיהיה לי עולם הבא ? ועכשיו דיני כגוי ? לא יכול להשלים מניין, להתפלל ולברך ? תודה רבה וסליחה על שהרבתי במילים :)

תשובה

שלום וברכה

התשובה היא כפרה על כל המעשים וכבר חזרת בתשובה ואין לך מה לדאוג יותר.

מכאן ואילך תהיה זהיר יותר והכל על מקומו יבוא בשלום.