איך לכפר על אי הנחת תפילין יום אחד?

  • כ"ב תמוז התשפ"א

שאלה

שלום,
רציתי לדעת למי שמקפיד להניח תפילין כל יום (ולא דילג אף יום מבר המצווה), ויום אחד לא הניח, מה תשובה הוא צריך לעשות כדי שיתכפר החטא?
תודה

תשובה

שלום רב,

הוא צריך לחזור עך כך בתשובה שלמה - היינו חרטה וידוי וקבלה לעתיד - ואז החטא נמחל לו (על פי רמב"ם הלכות תשובה פרק א הלכה ד), ומומלץ שיקבל על עצמו בלי נדר ללמוד הלכות תפילין שתי הלכות כל יום עד שיסיים, על דעת לשמור ולעשות ולקיים, ושב ורפא לו.

מקורות: יעויין כיוצא בזה לגבי תפילין בספר אשרי האיש חלק אורח חיים חלק א' (פרק ה סעיף יט) ובספר דרך שיחה חלק א' (עמוד תקיח). וכן ראה עוד כיוצא בזה בספר ארחות רבנו חלק א' (עמוד קסה) ובספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק ב' (עמודים רכד-רכה) ובספר דולה ומשקה (עמוד רנח) ובספר דעת נוטה חלק א' (עמוד קצז תשובה כב, ובהערה שם).

בברכה,

הלל מאירס