האם מי שהלווה בריבית וחזר בתשובה יקום בתחיית המתים?

  • כ"ד תמוז התשפ"א

שאלה

שלום רב, שמעתי שמלווה בריבית לא יקום בתחיית המתים אך ישנם רבנים טוענים שיש גם תיקון לזה האם יש להם עוד תקווה לקום לאחר התיקון. תודה

תשובה

שלום רב,

אכן מי שמלווה כסף בריבית לא יקום בתחיית המתים (תוספות מסכת סוטה דף ה עמוד א ד"ה כל, ומסכת בבא מציעא דף ע עמוד ב ד"ה תשיך).

אמנם אם אותו אדם חזר בתשובה - דהיינו שהחזיר את כספי הריבית ללווה או שהלווה מחל לו עליהם, בנוסף לחרטה, וידוי וקבלה לעתיד, אז יזכה לקום בתחיית המתים.

ראה https://www.hidabroot.org/question/241647

בברכה,

הלל מאירס