האם אפשר להתפלל עמידה בחוץ מול עץ/שיח?

  • כ"ד תמוז התשפ"א

שאלה

האם יש אפשרות להתפלל עמידה בחוץ מול עץ/שיח? תודה על התשובה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אין להתפלל מתחת כיפת השמים אלא אם כן המקום מוקף מחיצות. אמנם אם אין ברירה מותר להתפלל מתחת כיפת השמים, ובאופן כזה עדיף לפחות להתפלל ליד קיר כי יש אומרים שבאופן כזה מותר להתפלל לכתחילה, ואם גם זה אי אפשר - אפשר להתפלל מול עץ/שיח.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן צ סעיף ה) ומשנה ברורה (ס"ק יא-יב) ואשל אברהם מבוטשאטש שם, ושו"ת שרגא המאיר חלק ז' (סימן יז סוף אות א). וע"ע שו"ת ציץ אליעזר חלק יח' (סימן יח אות ב).

בברכה,

הלל מאירס