זוגיות

להפסיק לחפש זיווג

  • כ"ו תמוז התשפ"א

שאלה

שלום, אני בחור בן 28 ואני לא מצליח להכיר מישהי, כל היכרות שלי עם מישהי נגמרת בזה שהיא מחליטה שלא מתאים לה מכל מיני סיבות. בכל מקרה השאלה שלי היא האם יש היתר מצד ההלכה פשוט לוותר ולהפסיק לצאת כי פשוט נראה לי חסר תכלית כל היציאות ואם הקב"ה ירצה הוא מן הסתם יידע איך להפגיש ביננו... בכל מקרה אני שואל את השאלה הזו ברצינות גמורה כי יש לי הרגשה שלא כל אחד כנראה אמור למצוא מישהי ולהתחתן אני רוצה לדעת אם זה נכון ואם אני יכול מצד ההלכה להפסיק לחפש (זה סתם מוריד את הביטחון העצמי)
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

כל גבר חייב להינשא ולעשות השתדלות למצוא את הזיווג כמו שחייב לעשות הכל לקיים כל מצווה מן התורה אבל יש לעשות זאת בצורה מושכלת.

לא להתייאש חלילה. אציע שתסתייע בייעוץ מקצועי שיתן לך את הכלים להבין מראש איך לגשת להצעות ועם מי להיפגש ועם מי לא להיפגש מראש. כאשר תקבל קצת כלים איך לסנן מראש שידוכים תוכל להתנהל בצורה מושכלת יותר ולא תיפול רוחך בעז"ה.