יתגדל ויתקדש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! ביתגדל ויתקדש שמיה רבה וכו` ניראה לי שקוראים לזה קדושה רציתי לשאול מתי עוצרים לענות אמן בשמע ישראל והפרשיות- בתפילה כללית- בתפילת שמונה עשרה אם תוכלו לרשום לי בכל דבר אם עוצרים לענות אמן או שממשיכים

תשובה

שלום וברכה

קוראים לזה קדיש, לקדושה קוראים את מה שאנו אומרים בחזרת הש"ץ קדוש קדוש וכו`. הפסקה לאמירת אמן בפסוקי דזמרא מפסיקים לומר את כל האמנים. בברכות קריאת שמע אין מפסיקים לומר אמן אלא את האמן של יהא שמיה רבא ואת האמן של דאמירן בעלמא, וכן את האמן שלאחרי הקל הקדוש וכן את האמן של שומע תפילה.

ובתפילת שמונה עשרה אין אומרים כלל אמן, ואין להפסיק בתפילה לשום דבר, אבל יש לשתוק ולכוןן במחשבה של יהא שמיה רבא ושל דאמירן בעלמא, אבל לא יאמר בפה.

בברכה - בנימין שמואלי