טעות בעבודה וגזל

  • ו' אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול, לפני כשנה עבדתי בחנות יודאיקה ביום הראשון או השני של העבודה שם בעלת החנות עברה איתי על המוצרים והמחירים היא הסבירה לי במה אפשר להתגמש ולעשות הנחה, לאחר כמה זמן באותו יום מכרתי לבד בחנות ונכנס קונה ששאל על מוצר מסויים כמה הוא עולה אמרתי ש400, הוא שאל אם יש הנחה אמרתי שלא והקונה יצא מהחנות, לאחר דקה- שתיים ממש אחרי שהקונה יצא נזכרתי שדווקא על המוצר הזה בעלת החנות אמרה לי שאפשר לעשות הנחה ל350.. הייתי לבד בחנות אז לא יכולתי להשאיר את החנות ריקה ולצאת לבחוץ כדי להגיד לקונה שכן יש הנחה..
האם אני צריכה לקנות מאותה חנות או לשלם לבעלת הבית את 350 ש"ח שהיא הפסידה מכך שלא אמרתי לקונה שיש הנחה?
אציין שנראה לי שאם זה היה עולה 350 הקונה היה רוכש את המוצר.. גם מכיוון שזאת היתה תקופה שבה קונים מתנות למורים וכו'.. וכנראה שלאותו קונה היה סכום מדוייק של 350 מאיסוף כסף מהתלמידים .. אם אני לא טועה אז הוא גם שאל האם אפשר להוריד את המחיר ל350.
סליחה על אריכות השאלה, תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לא חייבת כלום על הטעות.