אי הסכמה בין בעל לאישה על מעשר כספים

  • ו' אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני ובעלי עובדים במשרה מלאה וכל חודש עם קבלת משכורת אנו נכנסים לויכוח לגבי מעשר כספים.

עוד לפני שהתחתנתי הייתי נוהגת לתת מעשר מהמשכורת ולאחר החתונה בעלי לקח על עצמו לעשות חישוב כמה שנינו צריכים להפריש כל חודש. עם הזמן שמתי לב שהוא לא מקפיד על 10 אחוז, וגם תמיד מעדיף לחלק בסכומים קטנים למקומות רבים, מתוך מחשבה לעזור לכמה שיותר אנשים.
בפועל ראיתי שזה יוצר תחושה שנתנו להרבה אנשים אך הסכום המצטבר הרבה פעמים לא מגיע לסכום שהיינו צריכים לתת.

בעלי טוען שהמצווה של מעשר כספים לא מהתורה לכן אפשר להקל. הסברתי לו שמאוד חשוב לי לקיים את המצווה הזו אך לצערי כל חודש אנו חוזרים לאותה נקודה.

מה ניתן לעשות במצב כזה? האם מותר לי להפריש מעשר מהמשכורת שלי ללא הסכמתו?

תשובה

שלום וברכה

לא צריך לריב איתו על זה. יש לנסות לשכנע אותו אבל לא להילחם נגדו.

לא כדאי לתת כסף שלא בהסכמתו.