חברה והשקפה

האם אנחנו נמצאים בתחילת הגאולה?

  • ז' אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, הבנתי שהדתיים מאמינים שכרגע מעצם היות רוב עם ישראל בארץ ישראל זה נחשב שאנחנו כבר באמצע תהליך הגאולה ושהגלות כבר הסתיימה.. האם טענה זו נכונה? הרי המצב בארץ אומנם טוב יחסית למה שהוא היה פעם אך עדיין המצב לא טוב מהרבה בחינות, הן רוחניות והן גשמיות... אז כיצד אפשר לטעון שהמצב כרגע הוא גאולה?

תשובה

לצערינו איננו קיימים באתחלתא דגאולה, אבל אנו מצויים בפסק זמן מסויים מצרות הגלות והמצב נוח ואנו מקווים שמהרה יבוא משיח צדקינו להחזיר את כל עם ישראל בתשובה שלימה ולגאול אותנו גאולה שלימה.