ניקוד שם השם בתפילת שמונה עשרה ושאלה לגבי ציורים

  • ט"ז אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב,

הבחנתי ששם השם מנוקד באופן שונה בכל ברכה ובנוסף אפילו כתוב אחרת בברכה האחרונה. מאוד מסקרן אותי לדעת מדוע.

שאלה שניה, בני בן העשר שאל אותי אם מותר לצייר דינוזאורים או חיות אחרות. אשמח אם תוגל להבהיר מה מותר ומה אסור לצייר.

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

על פי הקבלה יש לכל שם כוונה קבלית אחרת שאפשר לדעת מה לכוון לפי הניקוד. לא נוגע לנו.

מותר לצייר את כל החיות.