האם אחרי שעשיתי קריעה בכותל אני יכול להחליף לחולצה אחרת?

  • כ"ה אב התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, האם כאשר אני הולך לכותל אני יכול להביא חולצה קצת ישנה כדי שבה אעשה את הקריעה? והאם אחרי שעשיתי את הקריעה אני יכול להחליף לחולצה אחרת חדשה שהבאתי איתי? מה הדין בשתי השאלות לפי הרב עובדיה

תשובה

שלום רב,

1. מותר לכתחילה להחליף את החולצה שלך לחולצה ישנה, בכדי שתקרע את החולצה הישנה. ונכון שתחליף את החולצה קודם שתראה את מקום המקדש (ילקוט יוסף דיני הכותל המערבי סימן תקסא סעיף ז, והוסיף, ולכן עצה טובה לשמור חולצות ישנות, וילבש אותן בכל פעם שיגיע לכותל אחר ל' יום, ועל ידי מעשיו ירבה כבוד שמים).

2. מותר מיד אחרי הקריעה להחליף את החולצה (שם סעיף י).

בברכה,

הלל מאירס