מתי אני יכולה להגיד בכנות שאני סולחת?

  • ב' אלול התשפ"א

שאלה

יש לי שאלה שממש מציקה לי כמה שנים טובות -
מתי אני יכולה להגיד בכנות שאני סולחת?
יש לי חברה שפגעה בי מאוד בעבר, לא נראה לי שאי פעם ימחק לי הזיכרון מזה לגמרי,
היא רוצה לבקש סליחה.
האם אני יכולה לומר לה שאני סולחת לה? (כשלוקחים בחשבון שכשאני אזכר בה לא יהיה לי נחמד ואני לא חושבת שאני יכולה לשכוח מהכל לגמרי...)

תשובה

שלום רב,

מחילה נקראת אם את לא כועסת ושונאת אותה יותר על הפגיעה שלה בך (יעויין משנה ברורה סימן תרו סק"ט), אולם מחילה בפה מן השפה ולחוץ ללא שאת מרגישה כנ"ל - אינה בגדר מחילה (יעויין אשרי האיש חלק ג' פרק כ סעיף יב בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

בברכה,

הלל מאירס