השם אופיר לבת

  • ג' אלול התשפ"א

שאלה

שלום לרב,
בעזרת השם נולדה לנו בת מקסימה (צאצאית ראשונה) בשבוע שעבר ב-2/8 בשעה 11:48 בבוקר.
הילדה הזו הגיעה אחרי שני הריונות שהופסקו בשבועות מתקדמים בצער רב אחרי המלצות נרחבות של אנשי רפואה בגלל שתי סיבות שונות שאינן קשורות אחת לשנייה.
זה היה ההריון השלישי והוא ברוך השם הסתיים בהצלחה.
אנחנו מעוניינים לתת את השם "אופיר" לתינוקת החדשה אבל יש לנו איזושהי סוגיה שחשוב לנו לקבל עליה את ההתייעצות שלך.
את השם "אופיר" אנחנו רצינו עוד לפני שהתחלנו את תהליכי ההריונות. ההריון הראשון שהופסק היה עם עוברה נקבה ולאחר שהריון הופסק אישתי חלמה חלום על קבר/מצבה שעליה כתוב השם "אופיר".
אחרי ההקדמה הזו, השאלה שלנו היא אם אפשר ומומלץ לתת את השם "אופיר" לתינוקת החדשה שלנו, אנחנו מאוד רוצים בכך אבל חשוב לנו מאוד לשמוע את המלצתך שכמובן תהווה משקל רב בקבלת ההחלטה.
תודה רבה מראש!

תשובה

שלום רב,

ראשית, מזל טוב על הולדת בתכם, יהי רצון שתרוו ממנה רוב נחת!

ובתשובה לשאלתכם - השם אופיר לא מומלץ.

נשמח לסייע לכם עוד בלי נדר.

בברכה,

הלל מאירס