שמעתי שיש בעיה לסגור פתחים בבית, האם זה נכון?

  • ט' אלול התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב, ישנה מרפסת בקומה ראשונה, מכוסה בגגון ותריס שסוגר המרפסת לשני חדרים כאשר מחדר אחד יש דלת למרפסת וגם חלון בנפרד ומהחדר השני חלון למרפסת (זה החלון היחידי לחדר) האם מותר לסגור בבלוקים הפתח של הדלת מחדר אחד ולפתוח החלון עד למטה עם תריסים שיהיה יותר אור ולהוציא התריסים החיצוניים שתהיה מרפסת פתוחה? שמעתי שיש בעיה לסגור פתחים בבית, האם זה נכון? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אכן כתוב בצוואת רבי יהודה החסיד (אות כ, ויש דפוסים שהוא באות כג) לא יסתום אדם חלון או פתח לגמרי שלא יזיקו השדים, כי דרכן לצאת בו, אלא ינקוב בו נקב. והובא בבן איש חי (שנה ב' פרשת פנחס אות יז) ובכף החיים יורה דעה (סימן קטז אות קכב).

ואפשר לסתום/לכסות את הנקב בכל דבר שאפשר להסיר באופן מיידי (ראה שמירת הגוף והנפש חלק ב' סימן ריט סעיף ד).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס