סכנת חיים- שמירת נגיעה

  • ט"ז אלול התשפ"א

שאלה

אני מודע לחומרת איסור שמירת נגיעה ואני יודע שזה "יהרג ואל יעבור" (בגלל שזה חסימה לגילוי עריות וגילוי עריות זה איסור חמור אז צריך ממש להמנע).
אז כדי להינצל ממוות אסור לגעת בנים בבנות.
אז זה גם כשאתה מציל, או רק ניצל?

תשובה

שלום וברכה

נגיעה של תאווה אסורה אפילו אם האדם ימות מרוב חשק.

כאשר אישה או גבר בסכנת נפשות מותר לבן המין השני להציל אותה וחובה לעשות זאת וכמבואר בגמרא  מסכת סוטה דף כא עמוד ב  היכי דמי חסיד שוטה? כגון דקא טבעה איתתא בנהרא, ואמר: לאו אורח ארעא לאיסתכולי בה ואצולה. ובתרגום חסיד שוטה זה מי שרואה אישה ערומה בנהר ולא רוצה להציל אותה כי הוא לא רוצה לראות את גופה.

בהצלחה,