איך חוזרים בתשובה על שקר?

  • י"ח אלול התשפ"א

שאלה

שלום הרב,
לפני כמה שנים שיקרתי לחברתי שקר גדול בנושא מסויים משום שהתביישתי ממנה בנושא הזה. לצורך העניין המשכתי את השקר לעוד חברות וכו...
העניין הוא שזו חברה טובה וזהו נושא שעלול לחזור שוב. האם כדי לחזור בתשובה מספיק לחזור בתשובה בין אדם למקום, חרטה לפני השם? או שאני צריכה גם לחשוף את עצמי לחברה הזאת, ולומר לה ששיקרתי לה בנושא הזה. עליי לציין שעל אף שכבר גדלנו, עצם המחשבה על האפשרות הזאת עושה לי בושה מאוד גדולה. וזו אכן תהיה השפלה מאוד גדולה בעיניי לספר לה.
ואני כן מבינה שאולי אני כן צריכה לספר לה כדי לחזור בתשובה בשונה משאר החברות האחרות, כי בעוד איתן הנושא הזה כנראה כבר לא יעלה, איתה הנושא יעלה ולכן חזקה על הכבוד שלי שיש מצב שאף אם לא אשקר בפועל, אחזק את השקר או לא אסתור אותו, כלומר, אמשיך את השקר הזה.
מספיק לחזור בתשובה אני בעצמי, או שעליי גם לחשוף אותו בפניה? האם זה יהיה כטובל ושרץ בידו אם לא אספר?
אשמח תשובה מהירה.
אלפי תודות
רות

תשובה

שלום וברכה

אם היא לא ניזוקה מזה כלכלית וכדו' אין חובה להתנצל בפניה ודי בתשובה שלימה בין אדם למקום.