קבלה בעניין כיבוד הורים

  • כ"א אלול התשפ"א

שאלה

אני רוצה לקבל קבלה בעניין כיבוד הורים אך אני לא יודעת איזה אשמח אם הרב יוכל לתת לי עצה או הכוונה לקבלה שאוכל לקבל ולעמוד בה.
תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מומלץ שתקבלי על עצמך בלי נדר ללמוד שתי הלכות מהלכות כיבוד אב ואם כל יום, וכך תדעי אותן על כל פרטיה ודקדוקיה, וזה יעזור לך באופן טבעי להיזהר במצווה זו, וכמו שכתב רבי ישראל סלנטר זצ"ל באגרת המוסר, שהיסוד העיקרי והעמוד הנכון להכין את עצמו לשמירת העבירות ועשיית המצוות, הוא רק הלימוד הרב בהלכה זו הנוגעת לעבירה זו או למצווה זו, ובפרט בעיון הדק היטב, כי זה הלימוד עושה קניין חזק בנפש להיות העבירה מרוחקת ממנו בטבע וכו'. ע"ש.

תוכלי למצוא את ההלכות בקישור הבא https://www.hidabroot.org/%D7%99%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%98-%D7%99%D7%95%D7%A1%D7%A3/%D7%94%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%91%D7%95%D7%93-%D7%90%D7%91-%D7%95%D7%90%D7%9D

בהצלחה רבה,

הלל מאירס