סדרות טלוויזיה שמוכיחה אנשים שמרמים

  • כ"ג אלול התשפ"א

שאלה

שלום, יש לי שאלה האם יש עניין הלכתי או איסור לצפות בסדרה שבה מוציאים לאור אנשים שהתחזו ורימו אנשים אחרים ומצלמים אותם שלא כרצונם ותופסים אותם על חם כדי שאנחנו הקהל בבית "ניזהר" כביכול... הרי זה גורם לנו לשפוט אותם ולאחל רעות... האם זה בסדר לצפות בסדרה כזו?

תשובה

שלום וברכה

כל הצפיה בטווליזה אינה מומלצת ואינה ראויה. תכנית זו שמנסה להכשיל אנשים וגורמת להם לנהוג בצורה לא ישרה אינה ראויה ואינה נכונה ויש בזה משום איסורא של לפני עיוור לא תתן מכשול.

עצם הצפיה לאחר מכן אינה אסורה אבל בוודאי שאסור לדון לכף חובה כאשר יש מקום לדון לכף זכות.  בכל מקרה שומר נפשו ירחק מצפייה בכשלונות של אחרים.

בהצלחה,