שו"ת ראש השנה

תום בקורנה

  • כ"ח אלול התשפ"א

שאלה

האם חולה קורונה צריך לצום יש אליו חובה לצום את גדליה וכיפור? ואם הוא בבידוד האם הוא צריך לשמוע בוכל זאת תפילות וללכת לבית כנסת?

תשובה

שלום וברכה

בצום גדליה אין לצום.

ביום כיפור יש להתייעץ עם הרופא לפי מצבך האם אתה יכול לצום כראוי או שהינך חייב לשתות ואלכול פחות מכישעור. לאחר שהרופא יאמר את אשר  דעתו תשוב אילינו ובעז"ה נוכל לפסוק לך את הדין לגבי כיפור

חולה מבודד מתפלל את כל התפילות כרגיל ויעשה הכל ביחיד. כמובן שכל אחד ואחד מחוייב לשמוע קול שופר ויבק/ש משכן וכדו' שיתקע לו שופר מחוץ לביתו.

בבכת בריאות איתנה,