שו"ת ראש השנה

הדין בראש השנה - אדם הראשון יצא בדימוס

  • כ"ט אלול התשפ"א

שאלה

בשנים עשר נידון ויצא בדימוס. אתה סימן לבניך שיהו גם הם נידונים לפני ויצאו בדימוס. מסתפרין בער"ה להראות שאנו בטוחים שנצא זכאים בדין.

לא הבנתי. מתי בדיוק הוא יצא בדימוס? עשרה קללות נתקלל אדם ועשרה קללות נתקללה חוה ועל כולם עונש מוות לכל צאצאיו. כל העולם עבר למסלול אחר שונה בן ששת אלפים שנה להגיע לתוצאות של התיקון שהיה אמור להיות ביום אחד. ומה הסימן לבניו? מה אנחנו בטוחים? כל האומר הקב"ה ותרן יוותרו מעוהי. ובכלל, וכי אנחנו יוצאים בדימוס כל שנה? וכי לנו אין שום צרות ויסורים?

תשובה

שלום וברכה

הכוונה שה' ויתר לו על המעונש של מוות מיידי.