האם קטן יכול להכין ציצית עבור אחרים?

  • ג' תשרי התשפ"ב

שאלה

אני עוד מעט בר מצווה אבל מספיק בוגר בשביל להגיד לשם מצוות ציצית האם אני יכול לקשור את שני הקשרים הראשונים? את הציצית אני מכין לאחרים ואשמח לדעת מה הדעה גם לפי אשכנזים וגם לפי הספרדים. תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג האשכנזים ראוי ונכון שלא לעשות לכתחילה הטלת הציצית בבגד של גדול ע"י קטן פחות מי"ג שנים. ובדיעבד כשר ובתנאי שהיה גדול עומד על גבו ומלמדהו לעשות לשמה (ראה משנה ברורה סימן יד ס"ק ד).

ולפי מנהג הספרדים קטן שלא הגיע למצוות כשר להטיל חוטי הציצית בבגד הטלית אפילו לכתחילה, ובתנאי שיש ישראל גדול עומד על גביו ומלמדו שיעשה כן "לשם מצוות ציצית" (הלכה ברורה שם סעיף ד).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס