שימוש בכספי מעשרות לצורך פרויקט קירוב

  • ד' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום וברכה!
אני ובעלי מתכננים כבר מספר שנים פרויקט ללימוד משותף של הורים וילדים של הלכות שבת בביתי ספר יסודיים. ב"ה חוברות הלימוד כמעט מוכנות ובקרוב נוכל לצאת לנסיון ראשון. לפרויקט הזה עלויות גדולות, השאלה היא האם מותר להשתמש לצורכו בכספי מעשרות. בזמן הקרוב נקבל סכום ממכירת דירה עם רווח ונשלם 10 אלף שח מעשר על הרווח ( ההון של הדירה כבר עושר). השאלה אם נוכל להשתמש במעשר לצורך הפרויקט או שנצטרך למצוא תורם? חשוב לנו שהתשובה תהיה לכתחילה, ולא היתר כלשהוא.

תכננו בסיום הפרויקט לערוך מבחנים על פה לילדים ולתת פרסים על פי תוצאות המבחן. לדוגמא ילד שיענה נכון על שלוש שאלות מתוך עשר, בוודאות למד. ואנחנו היינו רוצים לתת פרסי השתתפות לכל ילד שלמד, ולא רק הגרלה. בתקוה שהוודאות שבפרס תיתן לילדים יותר מוטיבציה ללמוד.
במידה וכן מותר לעשות שימוש בכספי מעשרות, מה מותר לקנות עם הכסף?
חוברות לימוד נגיד כן, מה עם פעילויות היקפיות? (הפרשות חלה וכו')? פרסים לילדים? אולי מותר רק מעט פרסים (הגרלה) ולא "לבזבז" את הכסף על פרסי השתתפות?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מותר להוציא את הכספים לצורך הקירוב כהבנתכם ואין עניין להתקמצן במתנות, הכל לפי הבנתכם מה יקרב יותר יהודים לבורא יתברך שמו.