במידה וקניתי מתנה לחבר, האם אני יכול להתחרט?

  • ו' תשרי התשפ"ב

שאלה

לכבוד הרב, במידה וקניתי מתנה על דעת להביא אותה לחבר, וכעת התחרטתי האם הדבר מותר? או שיש פה דין זכין לאדם שלא בפניו שהרי קניתי את המתנה עבורו?

תשובה

שלום רב,

אמנם זכין לאדם שלא בפניו (מסכת גיטין דף יא עמוד ב), אולם בשביל זה אתה צריך לבקש מאדם אחר שיזכה במתנה עבור חבר פלוני. ואם לא עשית כן, הוא לא זכה במתנה, ואתה יכול לחזור בך ולא לתת לו.

מקורות: ראה שלחן ערוך חושן משפט (סימן רמג סעיפים א-ב).

בברכה,

הלל מאירס