שינוי שם

  • ח' תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום לרב,

נולדתי לבית דתי בשם יסכה, במהלך הילדות הרגשתי חוסר קירבה אליו לצערי, הרגיש לי די כבד ולא מוכר, מה שגרם לי לשנות אותו לכינוי שחברים נתנו לי באותה תקופה (ג'סיקה- לעז של השם יסכה). לאחר מס' שנים בהם התרחקתי מהדת, כיום לקראת גיל 24 מרגישה קירבה בחזרה. מרגישה כמהה חזרה לעולם התורה ואף משתדלת להתפלל פעם ביום, להדליק נרות, ליטול ידיים, ועוד דברים שמאירים את הנפש. עניין השם פתאום מציק, חוסר נוחות לשאת בשם לועזי במקביל לתהליך ההתחזקות. מצד אחר כמעט כל המעגל החיצוני התרגל לקרוא לי כך, ולא בטוחה שארצה לשנות חזרה.
אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

שמך נשאר יסכה וכך יש להתפלל עלייך וראוי שכך יקראו לך לפחות במשפחה פעם ב.... הכינוי שלך הוא ג'סיקה ואין חובה לשנות את הכינוי אצל הקרובים.