האם זה בעייתי לגזור ציפורניים ולהסתפר באותו יום?

  • ח' תשרי התשפ"ב

שאלה

למה אסור לגזור ציפורניים בידיים וברגליים באותו יום? ומכיוון שהדינים של ציפורניים ושיער דומים והטומאה דומה, האם זה בעייתי גם לגזור ציפורניים ולהסתפר באותו יום?

תשובה

שלום רב,

1. יש שכתבו שלא לגזור ציפורני הידיים והרגליים ביום אחד (משנה ברורה סימן רס סק"ו), כי הוא מאוד קשה לשכחה (יסוד ושורש העבודה שער ח פרק א), וגם מפני חשש סכנה (יעויין שם, ושלחן ערוך הרב סימן רס סעיף ב), אולם מנהג הספרדים שלא לחוש לעניין זה (אור לציון חלק ב' פרק מז סעיף ד).

2. מי שמקפיד בהנ"ל, הוא הדין שאין לו להסתפר ביום שגוזר ציפורניים, וכמו שכתב החות יאיר זצ"ל בספרו מקור חיים (קיצור הלכות סימן רס סעיף א ד"ה מ"ש המגיד).

בברכה,

הלל מאירס