התלבטות קשה

  • ח' תשרי התשפ"ב

שאלה

בשכונה באה אני גר היא חדשה יחסית ונחשבת בעיר מגדולות בארץ אבל אין עשר שנים בית כנסת בשכונה
יש אחד שנמצא דיי רחוק בשנים אחרנות(כ4 שנים) יש קוצה מתפללים שמנסים להקים בית כנסת בשכונה יש לנו אפילו שטח אך זה עדיין לא מתקדם הערייה נתנה לנו מבנה שניתן לנו רק בשבת שבוא נוכל להתפלל אני מחוברים לקבוצה של מתקמים ומארגני התפילה כבר זמן רב
לצערי בתוקפה אחרונה (כמה חודשים בעיקר) העלה כמות הדיבורים בבית תיפלה בזמן התפליות וחוסר הכבוד שאני מרגיש שחלק מתפללים נותנים לפילה ותורה
אני חושב ללכת לבית כנסת המרוחק מאיתנו (כ20+ דרות הליכה)בשביל לא לשמוע דבורים בתפילה אבל אני יודע חד משמעי שאם אני הולך יהיו מספר אנשים שיפגעו מעצם הפעולה הזו אני דיי פעיל בתפילה עוזר לסדר את מקום מכיר אותם אישית
וחלם מבוגרים קשה לי ללכת בידיע שהם יעלו ויפגעו
מה כדי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

במקום לברוח יש להשפיע על המתפללים שלא לדבר בתפילה באמצעות פירסומים מתאימים אפשר לפנות לקבלת חומר לחברת מורא מקדש וכן להביא נואמים שיסבירו את גודל האיסור של הדיבור בבית כנסת וכו'.

בכך תהיה לך זכות עצומה לבנות בית מקדש מעט ולקדש כראוי את התפילה אצל המתפללים.

עלה והצלח,