מה עדיף, טבילת עזרא או תפילה במניין?

  • י"א תשרי התשפ"ב

שאלה

אני צריך לעשות טבילת עזרא
ולהתפלל שחרית
או אני הולך למקווה או מתפלל במניין
מה טוב יותר?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

המשנה ברורה (סימן פח סק"ב ושער הציון סק"ד) כתב, שאפשר שאין נכון להחמיר בטבילת עזרא אם על ידי זה יתבטל מתפילה בציבור, אולם בספר משמרת שלום (סימן ב סוף הערה א) חולק על זה.

ולמעשה - אם אתה זהיר תמיד בטבילת עזרא יש להעדיף את הטבילה מאשר תפילה בציבור (יעויין שו"ת תשובות והנהגות חלק א' סימן קט, וספר דעת נוטה חלק א' עמוד קצב הערה 10).

בברכה,

הלל מאירס