האם חייבים ליטול ידיים עם כלי אחרי השירותים?

  • י"ז תשרי התשפ"ב

שאלה

שלום רב,
1. האם יש חובה כלשהי להשתמש בטלית החדשה עליה בירכתי בחופה כשהתחתנתי? והאם זה משנה אם אני נשוי או שכבר התגרשתי?
2. האם מותר לברך ברכת 'אשר יצר' ללא חולצה לגופי (אלא כשאני עם מכנסיים)
3. בביתי אין כיור מחוץ לחדר השירותים אלא בתוכו (בסמוך לאסלה). האם ניתן ליטול ידיים בכיור זה ולאחר היציאה מהשירותים לברך 'אשר יצר'
4. אם אין לי בהישג יד כלי לנטילת ידיים (אם אני מחוץ לבית לדוג')- כיצד אוכל לברך 'אשר יצר'? האם ניתן לשטוף את הידיים תחת זרם המים לסירוגין ואז לברך?

תשובה

מועדים לשמחה,

1. אין חיוב.

2. מעיקר הדין מותר.

3. לכתחילה אין ליטול ידיים שם, ורק בשעת הדחק כשאין מקום אחר ליטול ידיים, אפשר להקל בזה, וכמובן צריך להקפיד לברך רק מחוץ לשירותים (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן א).

4. אין חיוב ליטול עם כלי אחרי השירותים - ראה https://www.hidabroot.org/question/285193

בברכה,

הלל מאירס