אישה פרודה מותרת לבעלה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני פרודה מיזה כחודשיים וחצי סבלתי המון מהתעללות מילולית עד שהפרוד אמר לי אני ירצח אותך אז החלטתי שזה נגמר אחרי הרבה יסורים וגם שאני כבר לא מאמינה בו-הונאת דברים, לאחר שזה קרה הכרתי מישהו גרוש ודיברתי איתו רק בטלפון זה היה עוזר לי אך לאחר מכן נפגשנו ונכשלנו בקצת מגע וב"ה שהפסקתי בזמן והפסקתי לדבר כי פחדתי להגיע לאיסורים גדולים שאצטער עליהם שאלתי היא מבחינה הלכתית אם אחשוב לחזור לפרוד שלי האם אני אסורה לו? וכשאתגרש אם אתחתן עם הגרוש שהכרתי האם אני מותרת לו? המגע היה רק מעל הבגדים וקצת נישוק וחיבוק יש לציין שהגעתי לכך מישום שהייתי מחוסרת יחס ואינטימיות מיצד הפרוד ומה אני יכולה לעשות בשביל להישמר מחטאים אלו בתקופה קשה כזו עד שהוא יחליט בעז"ה לתת לי גט הוא רוצה לשחרר בלי שום זכויות בסיסיות שמגיעות לי תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית לתפוס את עצמך בזמן וניצלת מאיסורים חמורים ביותר.

את מותרת כעת לחזור לפרוד, אם תתגרשי תהיי מותרת לפלוני הגרוש.

תיזהרי מכל משמר בהלכות יחוד ובהליכה בצניעות כראוי, כך תינצלי מכל חטא ומכל דבר רע.

ה' יכוון אותך בדרך הנכונה והטובה ותזכי לחיי זוגיות טובים ומאושרים.