הנאה משבת קודש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אמרו לי פעם ששבת זה מעין עולם הבא ומי שלא נהנה בשבת לא יהנה בגן עדן כי גן עדן זה חוויה רוחנית. אבל אני לא נהנת משבת.

אני אמנם שומרת שבת אבל אני לא נהנת ממנה. ככה יראה לי העולם הבא? זה כמו שאני אוהבת לאכול סושי ואני יקנה מתנה לחברות שלי: סושי. מי אמר שהם אוהבות את זה? ועוד לתת את זה בתור פרס?

תשובה

שלום וברכה

השבת היא אכן מעין עולם הבא. האדם שמקיע בעובדת ה' כל השבוע וכן בשבת הוא מנסה להקדיש את כל השבתלעבודת ה' זוכה להרגיש מעין העולם הבא שלו. אולם מי שלא משקיע כוחות בשבת ובהכנות הרוחניות לשבת, לא יזכה בדרגה הגבוהה של השבת ולא יוכל כלל להריגש את מעין העולם הבא שלו. רק מי שטרח בערב שבת הוא יאכל בשבת - הוא יהנה בתענוג הרוחני שהוא מעין עולם הבא.

אם תקדישי את עצמך אפילו שבוע אחד להכין את נפשך לשבת באמצעות מעשים טובים וגם בשבת תקדישי את השבת לרוחניות תזכי הלרגיש עונג רוחני והוא מעין העולם הבא.