האם מותר לבצע הטמנת מאכל בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ושבוע טוב שאלתי שאלה לגבבי הטמנה אמרת שאפשר להוסיף כיסויים לפני שבת ולא עוברים על בישול אך אמא שלי הוסיפה כיסויים במהלך השבת האם היה אפשר לאכול את האכול שעל הפלטה כגון חמין ,ביצים ,גחנון? אודה לתשובה מהירה ומפורטת מה זה הטמנה/בישול.

תשובה

שלום וברכה

אם התבשילים כבר היו מבושלים לפני תוספת הכיסויים אין כל איסור בדבר. אם התבשילים לא היו מבושלים לגמריי אבל כבר היו מבושלים חלקית כחצי הבישול מותר לאכול את המאכל אף שאסור היה להוסיף את הכיסויים במהלך השבת.

אם היו מבושלים פחות מחצי הבישול יש לאסור את המאכל אם ההוספה של הכיסויים היתה במזיד.