הפושט טלית ותפילין מעליו כדי להיכנס לשירותים, האם צריך לברך עליהן בשנית?

  • ו' חשון התשפ"ב

שאלה

הפושט טלית ותפילין לפני הכניסה לבית הכסא האם חייב לברך עליהם לאחר צאתו כשלובש ומניח אותם שוב. בבקשה לתת לי תשובה לפי מנהגי האשכנזים. תודה

תשובה

שלום רב,

על טלית אין לברך, כיוון שמעיקר הדין אין איסור להיכנס עם הטלית לשירותים, ורק אינו נכון לעשות כן, על כן אין זה הפסק (משנה ברורה סימן ח ס"ק לז).

אולם על תפילין יש לברך, אפילו אם היה בדעתך להניחן תכף אחרי היציאה מהשירותים, כיוון שאסור להיכנס עם התפילין לשירותים, ולכן זה נחשב הפסק גמור (שם, וסימן כה ס"ק מז, וביאור הלכה שם ד"ה ויש אומרים).

אמנם יש מהאשכנזים שאינם מברכים כשנכנס לצורך עשיית קטנים בלבד (ראה שו"ת שבט הלוי חלק ט' סימן ג, וספר דעת נוטה חלק ג' עמוד צ), ובפרט אם הלך למקום שמיועד לצורך קטנים בלבד (ראה שו"ת תשובות והנהגות חלק א' סוף סימן מג).

בברכה,

הלל מאירס