לגביי קרי לילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, 1) אם היה לי קרי לילה מה אני אמור לעשות עם התחתון? 2) האם לשטוף אותו במים ואז לשים בכביסה או שאפשר לשים אותו ישר בכביסה? 3) האם הזרע מטמא דברים שהוא בא איתם במגע? למשל אם אגע בזרע ביד האם היד שלי תהיה טמאה ורק מקווה יוכל לטהר אותה? 4) האם צריך להחליף סדין אחרי זה? יש לציין שבדרך שעל הסדין עצמו אין שום סימן של רטיבות מהזרע 5) אם ישנתי עם מכנס ועם תחתון והיה קרי ועל המכנס אין סימן של קרי האם אני יכול להמשיך ללבוש את המכנס אחרי שאני הולך למקווה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

לכבס כרגיל, זה לא מטמא כלום אבל אין להתפלל עם בגד שיש בו שכבת זרע. אין צורך להחליף את הסדין ולא את המכנס.

כמו כן ראוי מאוד מאוד להקפיד על טבילה במקווה לאחר קרי.