חברה והשקפה

האם אלוקים שומע גם אנשים שעוברים עברות?

  • י"ז חשון התשפ"ב

שאלה

אני חרדית, וקשה לי לקיים מצוות, אף על פי שאני יודעת שצריך ושכר ועונש וכל זה. ובגלל שאני עוברת הרבה עברות - אפילו שבת אני לא שומרת - אז אני מרגישה לא בסדר לדבר עם השם ולהתפלל, כי אני לא בסדר ואני מצערת אותו, מצד אחד. ומצד שני, חסר לי הקשר איתו של הדיבור הפשוט. השאלה שלי היא אם זו לא צביעות או שקר לדבר עם השם בזמן שאני יודעת שהוא מאוכזב ממני, אם בכלל הוא מעונין שאני אדבר איתו והוא רוצה להקשיב לי.

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה אוהב אותך ולמרות שהוא מצטער מאוד על מצבך הרוחני וכואב שאת לא זוכה לקיים את המצוות כראוי וביותר על כך שאת לא זוכה לשמור את השבת כראוי. בוודאי בורא עולם מצפה לראות אותך לידו נאמנת למצוותיו לטובתך, אבל בוודאי שבורא עולם רוצה שתדברי איתו ומצפה לשמוע ממך ולתת לך את מבוקשך.

תתפללי לה' על כל מה שאת צריכה ותרבי בתפילה שתוכלי לנצח את הצר הרע ונשמח לעמוד לצידך ככל אשר תרצי.

עלי והצליחי,