חברה והשקפה

האם אפשר להתערב בפעילות של משטרה?

  • י"ח חשון התשפ"ב

שאלה

שלום כבוד הרב, היום נסעתי באוטובוס בבוקר והיה יהודי שלא שם מסכה. שוטרים עלו באמצע הדרך וראו את היהודי בלי מסיכה וביקשו ממנו כמה פעמים לשים. הוא סירב, והם המשיכו להתעקש בטענה שהאוטובוס לא יכול להמשיך בנסיעה עד שהוא לא ישים מסיכה. הוא ביקש מהם להפסיק והם ביקשו את תעודת הזהות שלו ואת מקום מגוריו אך היהודי המשיך וסירב לשתף פעולה. לבסוף השוטרים לקחו אותו בכוח והורידו אותו מהאוטובוס עם החפצים שלו והעבירו אותו לניידת. הצעקות של היהודי של ״הצילו, תצילו אותי״ שברו לי את הלב ועוד יותר כאב לי שישבתי ולא עשיתי כלום.
הייתי מבולבלת ולא ידעתי מה לעשות, אם לפנות לשוטרים או לפנות לאותו אדם אבל הרגשתי שאני מבולבלת ולא בטוחה. אני לא לבושה בצניעות (בעזרת השם בקרוב, אני מתחזקת) והוא היה אדם דתי אבל יכול להיות שבמצב כזה זה לא משנה? הייתי מבולבלת נורא, ואולי זה היצר הרע אצלי שמנסה לתרץ אבל החלטתי לשאול פה כדי שבפעם הבאה (מקווה שלא תהיה אבל לכל מקרה) לא יהיה לי ספק והיצר הרע לא יצליח לבלבל אותי.
אם נהגתי לא נכון אני מתנצלת בפני אותו יהודי ובפני עם ישראל, וגם בפני אבא שבשמיים שאכזבתי אתכם. תודה מראש כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

לא היית אמורה להתערב. פלוני לא היה כנראה הכי שפוי כנראה, הרי אין כל סיבה שאדם לא מצית לבקשת השוטר ואין מקום לסייע לו.