ברכת אשר יצר איכן ניתן לברך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, באיזה מרחק מהשירותים ניתן לברך אשר יצר? לדוגמה בשירותים ציבוריים, האם אפשר לברך בתוך החלל של השירותים אבל לא בתוך התא? ואם לאף, האם זה יהיה בסדר אם אסגור את דלתות כל התאים אבל אברך בתוך החלל של חדר השירותים (משום שלברך מחוצה לו יהיה ליד שירותי גברים ויהיה מביך) שאלה נוספת- האם מותר לי לברך על אוכל או על רעם וכד´ אם נגעתי בנעליים או בקרקפת וכד´ או שעליי לשטוף ידיים לפני כן? וכן, אם בשבת הלק שלי מקולף ויש בעיית חציצה, האם לא ליטול ידיים ולא לאכול לחם? ובכלל, גם ביום חול- האם בשבל איסור חציצה לא ליטול ידיים ולא לאכול לחם? תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

יש לצאת לגמרי מאיזור השירותים וכך תוכלי לברך אשר יצר ללא חשש. - אולי לא הבנתי נכון את המצב.

יש לשטוף ידיים, אולם אם את צריכה לברך ועדיין לא נטלת את ידיך, את יכוהל לשפשף את ידייך בבגדייך ולברך.

אם זה מקולף בצורה שכבר מהווה חציצה ולא רק שריטות קלות, את יכולה להסיר את הלק בשבת עם אציטון וכדו'. במקום חציצה לא ניתן לאכול לחם עד שמנקים את היד.