שאל את הרב - כללי

למה משה רבנו לא מבקש לבטל את העונש על מי מריבה ורק מתי שבני ישראל עומדים להיכנס לארץ הוא מבקש ?

  • כ"ח חשון התשפ"ב

שאלה

אני לומדת את פרשת ואתחנן כשלמתי את השיעורים בתורה היתעוררה אצלי שאלה למה משה רבנו לא מבקש לבטל את העונש על מי מריבה ורק מתי שבני ישראל עומדים להיכנס לארץ הוא מבקש לבטל את העונש ? ניסיתי לחפש ברש"י אבל לא מצאתי גם לקרוא רש"י לא קל לי. אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה הזו

תשובה

שלום וברכה

 המפרשים מסבירים על פי דברי המדרש  שמאחר והוא כבש את ארץ סיחון ועוג הוא חשב שהנדר הופר מקצתו והוא נכנס לחלק שכבר יכול להיות חלק מארץ ישראל ולפיכך ביקש להיכנס לארץ ישראל.