חברה והשקפה

אמונה וocd

  • ב' כסלו התשפ"ב

שאלה

היי כבוד הרב,
אני לא יודעת אם אתה יודע מזה ocd. בגדול מדובר במחשבות שחוזרות על עצמן שוב ושוב שכדי "לבטל" אותך עושים פעולות מסוימות. ולא מדברת על ניקיון יש המון סוגים של ocd. אצלי זה הא לידי ביטוי בדת ובאמונה. מחשבות שחוזרות על עצמן שאלוקים שונא אותי והרגשה תמידית שאני לא טובה מספיק מבחינה דתית. זה מוביל אותי למצב שאני מתפללת המון ועדיין מרגישה דחויה עיי אלוקים. לא מצאתי אף רב שמדבר על הסוגיה הזו. כל החיים שלי אני סובלת מכלכך הרבה בחינות ושום דבר לא מסתדר לי למרות שאני בן אדם דתי ודואגת כל הזמן לעשות טוב מה שגורם לי לחשוב שאולי אני לא מספיק "דתיה" או לא מספיק טובה ובגלל זה התפילות שלי לא מתקבלות ודברים לא זזים בשבילי לטובה ? זה ממש גורם לי לשנאה עצמית והocd שלי החמיר לאחרונה הפסקתי לעבוד בגלל זה אני כבר שנה בבית לא עושה עם עצמי כלום. בנוסף הייתי לא מזמן אצל איזה שהו מתקשרת שאמרה לי שגלגול קודם הייתי בן אדם רע מאוד וזה הכניס אותי לעוד יותר סרטים ומאז המחשבות עוד יותר החריפו. אני כל יום עושה תשובה ומבקשת סליחה אבל מרגישה שאולי זה לא מספיק טוב. אם חטאתי ואני עושה תשובה אני אמורה לחזור על התשובה כל יום? אני אשמח אם תוכל להסביר לי את השלבים של התשובה ואיך יודעים שהתשובה התקבלה בשמיים? האם אני אמורה להמשיך לבקש מחילה על משהו רע שעשיתי יום יום? או שתשובה זה משהו נקודתי אני ממש מבובלבלת אשמח קצת לעזרה בנושא תודה

תשובה

שלום וברכה

נשמח מאוד לסייע לך. נא להתקשר למחלקת נפשי בשאלתי שמתמחים מאוד בזה. טלפון 073-33-33-331