האם יש מקומות קדושים יותר מאחרים?

  • ג' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום
רציתי לשאול האם אכן יש מקומות בארץ ישראל, שקדושתם שונה? כך לפחות נראה מרש''י פרשת תולדות, רש''י אומר שיצחק זרע דגן, וצמחה מאה שערים "בארץ", אומר רש"י שאם זה היה במקום אחר ולא בגרר זה היה יותר.
האם זה נכון שעדיף לגור במקומות מסוימים כדי לקיים מצוות יישוב ארץ ישראל?

תשובה

שלום וברכה

אמת שיש עשר קדושות וירושלים הקדושה מכולם אבל אין לזה קשר לדברי רש"י.

רש"י התכוון כלפי טוב הארץ שהארץ ההיא היתה פחות טובה מממקומות אחרים.