חברה והשקפה

האם דם המצוות עוברות לאב מתחת לגיל המצווה ואם ילד עשה תידון לחטא לפני גיל המצווה האם התיקון עובר גם לאב?

  • ו' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב, אם ילד מתחת לגיל המצווה חטא בז"ל הרי זה עובר לאב אך אם הילד עשה תשובה לפני גיל המצווה על החטא האם זה מתכפר לאב והאם צריך שהתשובה תכפר לגמרי על כל חלק מהחטא כדי שזה יתכפר לאב או שאם זה מתכפר חלקית העוון נחשב לאב חלקי ואם הבן לא יכול לתקן איך האב מתקן? והאם גם המצוות עוברות לאב לפני גיל המצווה

תשובה

שלום וברכה

ברור שלאבא יש זכות גדולה בכל המצוות של הבן לפי בר מצווה.