האם מותר להשתמש בכרטיס קופת חולים של מישהי אחרת כדי לקבל הנחה?

  • ו' כסלו התשפ"ב

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני נמצאת בקופת חולים כללית ויש היום את כל הביטוחים פלטינום ומושלם אצלם, עכשיו, אני רוצה לרכוש מהבית מרקחת חפיסת כדורים שהשווי שלה הוא 600 שקלים, ומי שנמצא באחד הביטוחים שלהם משלם 340 שקלים, ואני לא נמצאת באף אחד מהביטוחים של כללית, האם אני יכולה לקחת כרטיס של מישהי אחרת שנמצאת בביטוחים שלהם ולקנות בשבילי במקום ב-600? זה לא יוצא לי גזל?

תשובה

שלום רב,

הביטוח של קופת החולים ניתן על בסיס אישי למבוטחת בו בלבד, ולכן אסור לך להשתמש בכרטיס של מישהי אחרת לשם קבלת הנחה.

בברכת בריאות איתנה,

הלל מאירס