לא התכוון באמת לשלם בפדיון הבן

  • ו' כסלו התשפ"ב

שאלה

המקרה: לראובן נולד בן בכור הוא ידע שהוא צריך לפדות אותו, ואכן נערך הפדיון בזמנו. ראובן "קנה" מהכהן את המטבעות כסף ששווים 5 סלעים. ולאחר מכן פדה בהן את בנו. אבל הוא היה בטוח שאחר כך הכהן יחזיר לו את הכסף וזה רק טקס שעושים לכן ביקש מהכהן חזרה את הכסף. הכהן הסביר לו שזה היה באמת ולא בכאילו ולכן עכשיו המטבעות כסף הם של הכהן והוא לא יקבל בחזרה את הכסף ששילם עליהם. כשראובן הבין שזו ההלכה הוא הסכים למפרע לעניין ולא דרש את הכסף.
השאלה היא: האם הפדיון תפס או לא? גם אם תפס האם יש עניין לפדות שוב את הבכור ללא ברכה. יש לציין שזו שאלה להלכה ולמעשה.. אשמח שיהיו מקורות לתשובה. תודה.

תשובה

שלום וברכה

הבן פדוי.

אם רוצה לעשות זאת שוב בלב שלם יש מקום לעשות זאת בלי ברכה ותבוא עליו ברכה