איך נכון לנהוג בקליפות בננה של אוצר בית דין?

  • ז' כסלו התשפ"ב

שאלה

איך נכון לנהוג בקליפות בננה של אוצר בית דין? האם לעטוף אותן בשקית ולהניח באשפה, או להניח שם ישירות?

תשובה

שלום רב,

קליפות של בננה מאוצר בית דין, יש אומרים שכיוון שהן ראויות למאכל בהמה הרי הן טפלות לפרי וקדושים בקדושת שביעית. ויש חולקים ואומרים שאין בהן קדושת שביעית, וכן עיקר - מעיקר הדין, אך המחמיר (להניחן בפח של שביעית) תבוא עליו ברכה.

מקורות: ראה ילקוט יוסף הלכות שביעית (מהדורת תשע"ה פרק טו סעיף יד).

בברכה,

הלל מאירס