האם אפשר לנכות את הכסף שמיועד לפנסיה לפני הפרשת מעשר?

  • ח' כסלו התשפ"ב

שאלה

האם אפשר לשכיר להוריד מסך המשכורת את הסכום שמיועד לחיסכון לפנסיה כדי לחשב את המעשר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כל כסף שמקום העבודה מוריד מהמשכורת, והכסף נכנס לתוכנית חיסכון, מבלי שיש לך אפשרות לבחור לקבל את הכסף עכשיו - את לא צריכה להפריש ממנו מעשר אלא רק כשתקבלי אותו בפועל, אולם כסף שהיה לך אפשרות לקבל עכשיו, אלא שאת בחרת שילך לתוכנית חיסכון - יש להפריש ממנו מעשר עכשיו.

מקורות: יעויין שו"ת אבני ישפה חלק ב' (סימן עז ענף ה).

ברכה והצלחה,

הלל מאירס